Hoppa till huvudinnehållet
Uppsala universitet
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan & innovation
  • Universitetet
  • Student
  • Medarbetare
  • Alumn
  • Press
  • Bibliotek
Uppsala universitet
Uppsala universitet Uppsala universitet Institutionen för idé- och lärdomshistoria
Institutionen för idé- och lärdomshistoria

Avdelningen för vetenskapshistoria

  • Forskning
  • Hans Rausing-föreläsningar
  • Publikationer
  • Kalendarium
  • Nyheter
  • Om oss

Just nu är det driftstörningar på uu.se och mp.uu.se. Felsökning pågår. 

Uppsala universitet Institutionen för idé- ... Avdelningen för vetenskapshistoria Illustrationer
This page in English
Lyssna

Avdelningen för vetenskapshistoria

  • Forskning
  • Hans Rausing-föreläsningar
  • Publikationer
  • Kalendarium
  • Nyheter
  • Om oss

Illustrationer

Experimentella spår efter en elektrisk "kalcinering" av en legering, Martinus van Marum. Eerste vervolg der proefneemingen... Haarlem, 1787.


 

Antikythera-mekanismen. Skiss av mekanismen. Av Lead Holder [Public domain].



 

Georg Dionysius Ehret, 1708-1770, Salvia pratensis (1760-tal), akvarell på pergament. Från Morgan Library & Museum, Drawings Online.

Om oss
Läs mer om avdelningen
Välkommen
Till avdelningens förstasida
Skriv ut

Kontakta oss

Postadress:
Institutionen för idé- och lärdomshistoria
Box 629
751 26 Uppsala

Kontaktuppgifter till
Ledning och administration
Enskilda medarbetare

Besök oss

Besöks- och leveransadress:
Institutionen för idé- och lärdomshistoria
Thunbergsvägen 3P
752 38 Uppsala

Engelska parken – Humanistiskt centrum
Kvartersskiss
Hitta hit (Google Maps)

Externa länkar

Institutionen på Facebook
Lärdomshistoriska samfundet
Lychnos: Årsbok för idé- och lärdomshistoria

© Uppsala universitet Telefon: 018-471 00 00 Box 256, 751 05 Uppsala

Organisationsnummer: 202100-2932 Momsregistreringsnummer: SE202100293201 PIC: 999985029 Registrator Om webbplatsen Dataskyddspolicy Sidansvarig: Johan Löfström

Uppsala universitet använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om kakor.